Стало відомо, що потрібно аграріям для отримання гранту від держави до 8 млн грн

Подача документів займає 20 хвилин — усе просто та прозоро. Основна підготовча робота має бути проведена до цього. Щоб отримати грант, потрібна цікава ідея, що приноситиме прибуток у майбутньому, й коректні розрахунки. 

Про це йдеться в матеріалі: «Фермер, який займається переробкою, може отримати до 8 млн грн грантових коштів‎» на Kurkul.com.‎ 

«Візьмемо, наприклад, фермера, який хоче розширити свій сад і під це отримати грантові кошти. Перш за все потрібно зрозуміти, скільки площ є в наявності та скільки з них планується використати, яку культуру вирощувати‎»‎, — розповідає заступниця директора департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку‎»‎ Юлія Жуланова

За її словами, слід звернути увагу на умову щодо переліку культур та відповідних площ посадок, де описано рекомендовані площі та регіони для тих чи інших саджанців. Плюс — ідея та розрахунок.

 

«Спочатку має бути ідея та детальні розрахунки. Впевнена, що більшість грантоотримувачів так і робить. Наступний крок — перехід на портал «Дія», обрання грантової програми, заповнення заяви та прикріплення бізнес-плану‎. І на цьому все», — акцентує Юлія Жуланова

Вона додає, що далі у «Дії» буде повідомлення: «Дякую. Вашу заяву відправлено на опрацювання». Далі банк протягом 3-5 днів перевірить заявника на відповідність програмі. 

Читайте також: «Юлія Жуланова: Фермер, який займається переробкою, може отримати до 8 млн грн грантових коштів‎»‎ 

Якщо все добре, продовжує спеціалістка, то заява переходить до Мінагрополітики, де аналізують вашу ідею. Скільки часу це займе? До 10 діб. Тобто загалом через 15 робочих днів ви отримаєте рішення щодо отримання гранту. Мінагрополітики з вами зв’яжеться  і повідомить результат.

Нагадаємо, що агрохолдинг «‎Астарта-Київ»‎ залучив кредитування в «Ощадбанку». Сума позики — 500 млн грн. Метою позики є фінансування потреб в оборотних коштах у сільському господарстві та виробництві цукру.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus