Посуха в Європі: ліси горять, урожай засихає, є проблеми з енергопостачанням

Франція скликає кризовий штаб для контролю ситуації, в Іспанії вже готуються до неврожаю, а у деяких районах Німеччини — надзвичайна посуха найвищого рівня попередження.

Про це пише Deutsche Welle.

Зазначається, що через найтривалішу посуху, яка будь-коли була у Франції, французький уряд створив кризовий штаб, який контролюватиме ситуацію з питною водою в країні.

«Ліси горять, урожай засихає, є проблеми з енергопостачанням. З метою захисту тварин та рослин деяким атомним електростанціям вже не дозволяють або скоро заборонять використовувати воду з річок для охолодження. Як результат — електростанції генерують менше електроенергії, ніж було заплановано‎», — йдеться в матеріалі DW.

‎Повідомляється, що перспективи в аграріїв в Іспанії цього сезону — найпохмуріші: вони мають якось підготуватися до неврожаю — морально та матеріально. 

«Виробники оливкової олії розраховують, що зберуть лише половину звичайного врожаю, і цей дефіцит призведе до зростання цін на оливкову олію, яка й без того в Європі коштує не так уже й мало‎», — пише видання.‎ 

За даними Центру імені Гельмгольця з дослідження навколишнього середовища, у деяких районах Німеччини вже йдеться про надзвичайну посуху найвищого рівня попередження. Цьогорічне літо — найпосушливіше з усіх з моменту початку реєстрації погоди в країні 1881 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Європейський Союз наражається на ризик посухи через спеку та постійну відсутність дощів. Майже 50% території ЄС може постраждати.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus