Sintez Group тестово відправила партію нішевих культур фурами з Одеси до турецького порту AsyaPort

Sintez Group тестово відправила партію нішевих культур фурами з Одеси до турецького порту AsyaPort
Sintez Group тестово відправила партію нішевих культур фурами з Одеси до турецького порту AsyaPort

Компанія Sintez Group & Co LLC спільно з контейнерною лінією MSC та експедиторською компанією Basari Logistik тестово відправила 1 тис. т нішевих культур фурами з Одеси до найбільшого турецького порту AsyaPort у місті Текірдаг.

Про це Latifundist.com розповів керівник трейдингового відділу Sintez Group & Co LLC Онур Ватан.

Рішення доставляти фурами агропродукцію обумовлено швидкістю доставки. З Одеси до турецького порту вантажівки з продукцією у біг-бегах доставили за тиждень.

«Ми працювали Дунаєм, оцінювали можливості Гданська. Але це надто довго. Уявіть, 2-3 тижні вантаж іде від Ізмаїла до Констанци, там два тижні на навантаження. Тобто коносамент у мене буде більш як за місяць. А тут, навіть з урахуванням черг на кордоні, — тиждень», — каже він.

Логістичні витрати становили $150 на тонні. За словами трейдера, це майже можна порівняти з іншими шляхами доставки, зокрема, Дунаєм.

«Так, цей сервіс трохи дорожчий. Хоча порівняно з деякими портами він дешевший. Але, при цьому, у мене є повне розуміння, що я встигну вчасно. У трейдингу час — це один із найважливіших параметрів. Покупці, особливо на ринку, що падає, не бажають слухати, що у нас війна, тому багато компаній не планують постачання, тому що не розуміють, чи зможуть виконати контракт», — додав він.

Онур Ватан розповідає, що такий формат роботи найбільше підходить для роботи з нішевими культурами, з продукцією, яку можна перевозити у біг-бегах та мішках.

AsyaPort Tekirdag — це один з найбільших і сучасних портів Туреччини, з яким традиційно працюють багато компаній з Чорноморського регіону з контейнерних перевезень.

«Порт та контейнерна лінія MSC зацікавлені працювати з українською продукцією та готові всіляко сприяти українським трейдерам своїм сервісом і навіть фінансово, у вигляді знижок», — додав трейдер.

Нагадаємо, Сполучені Штати виділять 68 млн доларів для Всесвітньої продовольчої програми ООН на закупівлю української пшениці для вирішення гострої світової продовольчої кризи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus