РОСТОК-ХОЛДИНГ відновив відвантаження зерна у вагони на елеваторах

Відвантаження зерна у залізничні вагони на елеваторах компанії «РОСТОК-ХОЛДИНГ», яке зупинилося з початком широкомасштабної війни в Україні, відновилося. Елеватори ще наповнені минулорічним врожаєм, але компанія сподівається прискорити його експорт, хоча значну частину маржи «з’їдають» логістичні витрати.

Понад 95% продукції компанії йшло на експорт. П'яту частину зерна, яке зберігалося у сховищах, вже вдалося відвантажити і поставки нарощуються.

У експорті зерна, за словами генерального директора Дмитра Купавцева, орієнтуються на західні кордони держави. При цьому він відзначив значне зростання логістичних витрат. За його словами вартість доставки тонни врожаю залізницею $100, а автотранспортом $200.

Чверть угідь у Новгород-Сіверському районі компанії не вдалося засіяти через бойові дії. Кукурудзи посіяно в 10 разів менше, ніж минулоріч. Натомість посіяли більше пшениці, ячменю і соняшнику.

«Я зараз про прибутки не думаю. Для мене основне завдання зараз — це зберегти колектив, зберегти підприємство і підтримати армію», — підсумував гендиректор «РОСТОК-ХОЛДИНГу».

В компанії також висловили надію, що, у разі виконання усіх домовленостей щодо надання залізничних вагонів, питання вивезення минулорічного врожаю буде вирішене у найближчі тижні.

Жнива у «РОСТОК-ХОЛДИНГ» розпочалися 24 липня. Планувалося зібрати понад 11 тис. т зерна нового врожаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus