Астарта намолотила 285 тис. тонн озимих та ярих культур ранньої групи

Збирання ранніх зернових на полях агропромхолдингу «Астарта-Київ»
Збирання ранніх зернових на полях агропромхолдингу «Астарта-Київ»
Джерело фото: «Астарта-Київ»

Агропромхолдинг «‎Астарта-Київ»‎ завершив збиральну кампанію ранніх зернових. Всього намолочено 285 тис. т озимих та ярих культур, у т.ч. 265 тис. т озимої пшениці.

Про це компанія повідомила у Facebook.

Середня врожайність озимої пшениці по холдингу склала 4,8 т/га, коливаючись від 4,3 т/га на Полтавщині до 5,8 т/га на Заході. Максимальний показник був отриманий на полях агрофірми «Житниця Поділля» Хмельницької області — 6,3 т/га.

Крім того, намолочено озимого ріпаку 19 тис. т. Середня врожайність цієї культури по холдингу — 3,1 т/га, відповідно 2,6 т/га на Полтавщині та 3,7 т/га на Заході. Максимальний показник, 3,7 т/га, теж був отриманий на полях агрофірми «Житниця Поділля».

Наразі проводяться роботи з підготовки ґрунту під посів озимих та основний обробіток ґрунту під ярі культури врожаю 2023 року. На фінішній прямій сівба озимого ріпака. Також компанія готується до жнив сої, соняшнику, кукурудзи, копання та переробки цукрових буряків.

Нагадаємо, що Іван Чайківський, народний депутат, засновник компанії «Агропродсервіс», закликає створити на західних кордонах «зелений коридор» для експорту ріпаку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus