Кабмін дозволив аграріям не повертати державі кошти за знищені рашистами елеватори

Кабінет Міністрів дозволив українським аграріям не повертати кошти, одержані за програмою державної підтримки тваринництва та будівництва елеваторів, якщо відповідні активи знищені внаслідок збройної агресії росії.

Про це йдеться в постанові №960 оприлюдненій на урядовому порталі.

Рішенням уряду передбачається, що підприємство чи сільськогосподарський товаровиробник не повертають одержані бюджетні кошти, одержані в рамках державної допомоги, за біологічні активи та зерносховища, знищені внаслідок військових дій. Зокрема, у разі:

  • зменшення поголів'я закуплених племінних тварин, кіз, овець або прирощеного поголів'я корів власного відтворення, за які було отримано бюджетні кошти;
  • вибуття зі стада окремих тварин, за які були отримані бюджетні кошти, через придбання хвороби, що унеможливлює отримання від нього основного виду продукції;
  • неможливість використання за цільовим призначенням об'єкта та/або об'єкта зберігання та переробки зерна, вартість якого була частково відшкодована, у зв'язку зі втратою, знищенням або пошкодженням такого об'єкта.

Для цього аграріям необхідно мати документи щодо обліку довгострокових та поточних біологічних активів у сільгосппідприємствах та/або складений в установленому порядку документ про обстеження об'єкта, пошкодженого внаслідок військової агресії рф.

Нагадаємо, що Мінагрополітики запустило онлайн платформу для прямої і єдиної взаємодії держави та агровиробників — Державний аграрний реєстр (ДАР).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus