Українським аграріям стануть доступними супутникові знімки Planet Labs

Супутниковий знімок зроблений космічним апаратом виробництва Planet Labs
Супутниковий знімок зроблений космічним апаратом виробництва Planet Labs
Джерело фото: hub.forklog.com

Інхаус IT-компанія AgriChain агропромислового холдингу «Астарта-Київ» однією з перших в Україні розпочинає співпрацю з флагманом спостереження за поверхнею землі з космосу ― компанією Planet Labs, повідомляє пресслужба «‎Астарти».‎ 

Відтепер AgriChain, щоб відстежувати стан посівів, рівень вегетації, якість сходів на полях «‎Астарти» буде використовувати не тільки звичні ринку знімки зі супутників Sentinel-2, якими користуються більшість компаній, а співпрацюватиме із компанією Planet Labs

Департамент с/г виробництва «‎Астарти» обрав поля, де саме вони хочуть контролювати стан посівів. Так, пояснює директор компанії AgriChain Наталія Богачева, компанія починає працювати з 20 тис. га і надалі буде нарощувати обсяги.

При виборі пілотних підприємств пріоритет віддавали агрофірмам, які працюють з елементами точного землеробства — це «Житниця Поділля» та «Мусіївське». 

«‎Такий вибір дозволить нам розвивати інструменти точного землеробства з використанням супутникових знімків високої якості. І вже, починаючи з серпня, ми надаємо агрономічній службі знімки Planet Labs для аналізу сходів посівів озимого ріпаку»‎, — розповідає вона.

Супутникові знімки високої якості, опрацьовані алгоритмами програми AgriChain, дозволяють швидко та віддалено аналізувати великі масиви землі, виокремлювати проблемні ділянки, створювати по ним завдання на огляди та оперативно реагувати на можливі ризики, додає менеджер проєктів AgriChain Анатолій Ковальчук. І все це можливо завдяки тому, що знімки мають роздільну здатність 3,5 метри на піксель

«3,5 метри на піксель! Уявляєте? Власне, це ті знімки, які компанія буде отримувати щодня. Це дасть можливість збільшити їхню кількість в сезоні, тобто обрати якісні кадри без хмар, щоб точно контролювати стан посівів з точки зору візуалізації‎. Сьогодні головне завдання, яке перед нами стоїть – це забезпечити максимальний об’єм виробництва, який АСТАРТА може отримати», — підсумував він. ‎ 

Наразі компанія AgriChain стала провайдером супутникових знімків компанії Planet Labs в Україні, даний сервіс в першу чергу буде імплементований для потреб компанії «‎Астарти», на майбутнє планується комерціалізація продукту для існуючих та нових клієнтів компанії.

Planet Labs — це американська приватна компанія, яку створили колишні співробітники NASA ще у 2010 році. Вона досліджує поверхню Землі за допомогою мініатюрних супутників формату CubeSat. Це маленького розміру супутники кубічної форми. Їхній флот із понад 200 супутників для знімання Землі є найбільшим в історії за час стеження за нашою планетою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus