Стали відомі технічні характеристики трубопроводу для транспортування рослинної олії до Польщі

Попередні технічні характеристики українсько-польського проекту з будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії — 600 км довжиною та потужністю у 2 млн т на рік.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише пресслужба Мінагрополітики.

Він наголосив, що Україні потрібно створювати альтернативні потужні логістичні маршрути експорту. Оскільки в нас переробляється багато олійних культур то трубопровід є одним із таких варіантів.

«Ми займалися цим питанням кілька місяців — проводили експертизу, радилися з бізнесом. Польська сторона позитивно сприйняла цю пропозицію. Будівництво займатиме менше часу, ніж погодження всіх документів. Трубопровід матиме кількасот кілометрів і по цій дистанції треба врахувати інтереси дуже багатьох громад, людей. Нас це хвилює більше, ніж саме будівництво», — зауважив очільник відомства. 

Міністр додав, що трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська. 

Нагадаємо, раніше Україна та Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування рослинної олії до порту міста Гданськ.

Найближчим часом країни створять робочу групу, метою якої стане напрацювання технічних характеристик та умов будівництва трубопроводу та двох терміналів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus