США скорочує експорт кукурудзи та сої у зв'язку з неврожаєм — Reuters

Запаси кукурудзи та сої в США впадуть до багаторічного мінімуму, оскільки спекотна та суха погода в серпні у західних районах вирощування знизила потенціал урожаю обох культур, пише Reuters.

Міністерство сільського господарства США знизило прогноз запасів кукурудзи в США на 2022/23 рік до 10-річного мінімуму в 1,219 млрд бушелів з 1,388 млрд. Запаси сої були зафіксовані на семирічному мінімумі у 200 млн бушелів.

Повідомляється, що цієї осені світ розраховував на збільшення виробництва в США, щоб компенсувати скорочення експорту зерна з України. 

«Хоча поставки зерна з району Чорного моря в останні тижні надходили на світовий ринок, геополітичні хвилювання, що тривають, та невизначеність у ланцюжку поставок викликали хвилювання на ф'ючерсному ринку минулого тижня‎»‎, — пише видання.

Ф'ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли після публікації звіту: найактивніший контракт зріс на 4,2% і продемонстрував найбільший денний приріст за 2,5 місяця. Ф'ючерси на кукурудзу виросли до найвищого рівня із 28 червня.

«‎Урожайність соєвих бобів виявилася значно нижчою за наші очікування. Водночас скороченням посівних площ сої підтримує ф'ючерси на цю культуру»‎, — сказав віцепрезидент Zaner Group Тед Сейфрід.

Додається, що американські аграрії, ймовірно, зберуть урожай кукурудзи у розмірі 13,944 млрд бушелів, виходячи із середньої врожайності 172,5 бушелів з акра, йдеться у щомісячному звіті USDA.

Нагадаємо, що експерти USDA збільшили прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2022/23 МР на 1,5 млн т — до 31,5 млн т (30 млн т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus