У 2022 році Україна збере близько 67 млн т збіжжя — Тарас Висоцький

У 2022 році врожай зернових та олійних культур становитиме близько 67 млн т. Експортувати Україна зможе щонайменше 45 млн т зерна цьогорічного врожаю.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час пресконференції «Жнива в Україні 2022‎».‎

Зазначається, що у Мінагрополітики прогнозують, що врожай зернових та зернобобових культур цьогоріч становитиме приблизно 50-52 млн т, а олійних — 15-17 млн т.

«‎Ми очікуємо цього року врожай зернових та олійних культур близько 67 млн т. Звісно, це не рекорд. У нас рекордний був минулий рік. Але це один з п'яти кращих показників за 30 років»‎, — зазначив він.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎

За словами Висоцького, внутрішнє споживання оцінюється на рівні 20-22 млн т, а експорт нового врожаю розпочнеться вже у жовтні цього року.

«‎Будемо дивитися на потреби тваринництва. Тому мінімум 45 млн т із цього врожаю піде на експорт»‎, — відмітив заступник міністра.

Нагадаємо, що за 15 днів вересня з України було експортовано 1,8 млн т зернових, що на 69% більше порівняно з аналогічним періодом серпня. Експорт кукурудзи зріс на 49%, пшениці — на 39% та ячменю — на 12%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus