Франція збере найменший за останні 30 років урожай кукурудзи — Reuters

Цьогорічний урожай кукурудзи у Франції, який постраждав від посухи, становитиме близько 10 млн т., — найменше за останні 30 років.

Про це пише Reuters

Відмічається, що минулого місяця міністерство сільського господарства прогнозувало виробництво зернової кукурудзи у Франції на рівні 11,33 млн т, що, за результатами відомства, є найнижчим рівнем з 1990 року.

«Прогноз урожаю ґрунтувався на орієнтовній врожайності 7,9 т/га, що нижче середнього показника за 5 років у 9,7 т/га, і зібраній площі 1,27 млн га‎»‎, — повідомила група виробників AGPM.

Повідомляється, що кукурудза найбільше постраждали від найсильнішої посухи у Франції. 

Читайте також: «Посуха 2022: як виглядають спекотним літом країни ЄС‎»‎ 

Посуха особливо вдарила по незрошуваній кукурудзі, для якої очікувалася середня врожайність близько 6,6 т/га порівняно з 10 т/га, очікуваною для зрошуваних культур.  

«Низька вологість урожаю зменшить витрати на сушку після збору врожаю, що є одним із позитивних факторів для виробників, які зіткнулися зі скромними врожаями та зростанням виробничих витрат приблизно на 20% цього року», — повідомляє AGPM.

Уточнюється, що зростання цін на добрива призвело до зростання витрат на виробництво, і аграрії в деяких країнах перейшли з кукурудзи на такі культури, як насіння соняшнику, які є менш інтенсивними у поживних речовинах.

Читайте також: «‎Ціни — космос. Чи будуть аграрії економити на мінеральних добривах?»‎

Нагадаємо, що росія не приховує, що за рахунок окупованих територій хоче збільшити урожай зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus