Коли ціна яєць сягне 20 грн за штуку, винними у цьому будуть не тільки російські окупанти, а й представники НАБУ — Олег Бахматюк

Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк назвав безглуздою підозру Національного антикорупційного бюро, яке звинувачує його у підкупі голови Державної фіскальної служби, і попередив, що ця справа може негативно відбитися на його бізнесі. Про це йдеться на сайті Ukrlandfarming.

За його словами, звинувачення полягає в тому, що нібито була порушена черговість повернення ПДВ, при тому, що сам ПДВ відшкодовано законно. 

«‎Складається враження, що є задача прив’язати мене до будь-якої справи, аби просто її порушити. Ця підозра, як і всі попередні, не матиме жодних правових перспектив. Але матиме негативні наслідки для компанії й держави»‎, — заявив Бахматюк.

Бізнесмен вважає, що НАБУ в особі Андрія Калужинського (якого він називає кумом колишнього директора Бюро Артема Ситника) зводить з ним приватні рахунки.

Він попередив, що наслідком цього може стати скорочення виробництва яєць в Україні підприємствами Ukrlandfarming.

«‎Через знищення російськими агресорами українських підприємств вже суттєво, на 20%, зменшилось виробництво курячих яєць в Україні. І виросли ціни. Якщо дозволити кумам Ситника і надалі використовувати НАБУ як інструмент помсти, ми можемо втратити й ті підприємства, яким пощастило вижити під бомбардуваннями ворога. І коли українець купуватиме яйця по 20 грн за штуку, коли тисячі людей опиняться без роботи, а бюджет недоотримає величезні суми податків, винними у цьому будуть не тільки російські окупанти, а й представники НАБУ»‎, — заявив Бахматюк.

Варто зауважити, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в одержанні 722 млн грн неправомірної вигоди від олігарха Олега Бахматюка. Останнього підозрюють у дачі цих хабарів.

Читайте також: «‎Олег Бахматюк: Я хочу построить зерновой «Газпром»

У повідомленні не вказуються прізвища підозрюваних, проте, українські ЗМІ пишуть, що ідеться саме про Насірова і Бахматюка.

Слідство наразі встановило одержання головою ДФС (2015-2016 рр.) неправомірної вигоди у $5,5 млн за забезпечення відшкодування понад 540 млн грн компаніям агрохолдингу у серпні 2015 року та понад €21 млн за відшкодування майже 2,7 млрд ПДВ упродовж лютого 2015 - серпня 2016 рр.

Нагадаємо, стало відомо, чи варто чекати на зменшення ціни на яйця в листопаді.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus