Виробник вівсяних пластівців відкрив цех із виготовлення пелет

У жовтні на заводі «‎Добродія», керуюча компанія Agricom Group, що виготовляє вівсяні пластівці та продукцію на зерновій основі під ТМ «‎Добродія»‎, San Grano, WOWСЯНКА, відкрили цех із виготовлення пелет. 

Про це повідомляє пресслужба компанії Agricom Group.

Відзначається, що тверде паливо вироблятиметься з відходів виробництва (лушпиння вівса) та відходів елеватора (відходів після очищення соняшнику).

Як розповіли у компанії, виробництво пелет запущено з метою забезпечення власних потреб у паливі сушарки зернових культур, яка перейшла на опалення твердим паливом минулого року. 

«‎Рішення переходу на альтернативні джерела енергії було прийнято у рамках Стратегії сталого розвитку (sustainability), якої дотримується Agricom Group (керуюча компанія), і яка передбачає повну відмову від використання природного газу і заміну використання більшої частини електрики на підприємстві сонячною енергією‎», — йдеться в повідомленні.

Вартість проєкту входить до загальної суми другого етапу реорганізації заводу, яка складає близько $2 млн.

Читайте також: «‎Олексій Остапенко: Сушіння кукурудзи на соняшникових пелетах вдвічі вигідніше, ніж на газі»‎ 

Нагадаємо, стало відомо, у скільки обійдеться сушіння кукурудзи цього року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus