Україні потрібно понад $1 млрд задля відновлення зруйнованих зерносховищ

Відновлення зруйнованих зерносховищ, які постраждали через російську агресію, оцінюється, як мінімум, у $1,06 млрд. 

Про це йдеться у звіті KSE Institute, який охоплює період з 24 лютого по 1 вересня 2022 року.

Відмічається, що сумарна місткість зруйнованих зерносховищ сягає 6,5 млн т виробленої продукції, а ємність пошкоджених — перевищує 2,9 млн т потужностей одночасного зберігання. 

У звіті вказано, що методологія оцінки передбачає застосування непрямих методів, статистичних даних та певних припущень, зокрема щодо обсягів пошкоджень на територіях, де ще тривають активні бойові дії, фізичний огляд яких є обмеженим через небезпеку (наприклад, замінування територій), або які знаходяться на окупованих агресором територіях.

«Для розрахунку вартісних показників пошкоджених та/ чи зруйнованих активів використовуються усереднені вартості, що обраховуються на підставі даних Державної служби статистики, профільних міністерств, тендерів Prozorro тощо, та коригувальні коефіцієнти відповідно до рівня пошкодження об’єктів. Для обрахунку вартісних показників пошкоджених чи зруйнованих активів великих комерційних об’єктів, ідентифікованих установ використовується інформація фінансової звітності, актуальної на останню доступну дату», — йдеться у звіті. 

Читайте також: «‎Тактика — перемогти. 5 уроків антикризового планування для аграріїв»‎ 

Нагадаємо, що елеватори агрогрупи Агрейн поступово переводять свої зерносушарки на тверде паливо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus