В Україні жвавішає попит на ріпак

Запаси ріпака в Україні становлять 1,3-1,4 млн т, такий показник є значним, якщо порівнювати з минулим роком. Але попит на ріпак жвавішає.

Про це 8 листопада повідомив аналітичний центр кооперативу «ПУСК», створений у рамках ВАР, під час щотижневого брифінгу для аграріїв.

Відмічається, що у найближчі два тижні в Україні можна очікувати подальшого пожвавлення попиту на ріпак та певного зростання цін на олійну. Але переробники очікують передусім на великі партії, від 1 000 тис. т.

«‎Якщо місяць назад можна було знайти у фермера партію у 1 000 т, то зараз це складно, бо пропонують здебільшого партії по 200-400 т. Великих партій на ринку мало. Тому ціну 16500-16700 грн/т можна отримати у переробника для партії понад 1 000 тонн»‎, — відмітили експерти.

Разом з тим, за даними експертів найближчим часом можна очікувати зростання попиту на український ріпак з боку Німеччини та Польщі.

«‎Ріпак вже купують по €630-640 за тонну з доставкою до Німеччини. На поточному тижні ціни можуть піднятися до €650 за тонну, оскільки німецькі імпортери шукають ріпак вже з поставкою на грудень-січень»‎, — зауважили фахівці.  

Читайте також: «‎Зелений коридор для ріпаку в ЄС. Чому важливо його створити?»‎ 

Нагадаємо, що чотири області України завершили сівбу озимих культур.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus