Астарта збільшила виручку на 13% — звіт

Агропромхолдинг «‎Астарта-Київ» демонструє зростання прибутковості в переробці сої та стабільні результати цукрового напрямку.

Про це йдеться у звіті компанії за 9 місяців 2022 року, опублікованому на Варшавській фондовій біржі, пише Latifundist.com.

За звітний період виручка «Астарти‎»‎ склала 341 млн, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення відбулося завдяки зростанню виручки в агровиробництві та переробці сої. Частка експорту в загальній виручці зросла з 41% до 50% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У компанії зауважили, що на відміну від попередніх років, основним викликом цього сезону в агровиробництві стало налагодження нових логістичних експортних маршрутів. 

«‎Астарті вдалося швидко адаптуватися до поточних умов, використовуючи всі наявні можливості для генерування продажів. Виручка зросла на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 104 млн, при цьому 82% виручки сегмента припало на експорт сільськогосподарської продукції‎», — акцентували в компанії.

Читайте також: «‎Політ нормальний: чому літак кращий за обприскувач для внесення ЗЗР і добрив»

Разом з тим, виручка цукрового сегмента «Астарта‎» залишилася на рівні 108 млн. Повністю задовольнивши внутрішній попит та експортувавши 11 тис. т цукру.

Зазначається, що висока пропозиція сої дозволила збільшити обсяг переробки олійної на 38% до 151 тис. т, порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

«‎Збільшення обсягів переробки сої та налагоджені логістичні маршрути призвели до зростання виручки на 46% до 92 млн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Частка експорту у виручці сегмента склала 85%», — відмітили в компанії.‎ 

Виробництво та реалізація молока за звітний період були стабільними, йдеться у звіті. Виробництво молока збільшилося на 4% до 75 тис. т порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виручка збільшилася на 4% до 29 млн завдяки зростанню обсягів продажів на внутрішньому ринку. 

«‎Астарта залишається стійкою в умовах високої волатильності і забезпечує безперебійне постачання високоякісної продукції українським та іноземним споживачам. Масовані ракетні удари росії по об'єктах критичної інфраструктури України підкреслили важливість зниження енергетичної залежності та використання альтернативних джерел енергії для забезпечення безперервності виробничого процесу», — підсумував співзасновник та генеральний директор «Астарта-Київ» Віктор Іванчик.

Читайте також: «‎Чи важко перейти з технічних культур на ягідні: до яких інвестицій готуватися, ринок збуту та ціни»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus