Посуха на Одещині призвела до загибелі майже 10 тис. га озимини

На півдні Одещини через нестачу вологи в ґрунті загинуло 6 тис. га сходів озимого ріпаку та 3 тис. га озимої пшениці.

Про це повідомляє Одеська ОДА на своїй сторінці в Facebook.

«У зв’язку із недостатньою кількістю вологи в метровому шарі ґрунту та відсутністю опадів у господарствах південної Одещини спостерігається щоденне збільшення площ загиблих озимих культур, посіяних під урожай 2023 року. Одещина є лідером показників загиблих культур через потужні посухи. Єдиний вихід у майбутньому — отримати незалежність від опадів через розвиток зрошення» — повідомляє директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельної відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

Вона додала, що з початку року по кожному району розглянуто готовність державних водогосподарських об’єктів до поливного сезону та відзначено, що всі підготовчі роботи виконано вчасно. Майже 10 тис. га зрошувальних земель в Одеській області готові та були запущені в роботу. 

Зазначається, що в області посіяно 167 тис. га озимого ріпаку, 540 тис. га озимої пшениці і поки що 133 тис. га озимого ячменю, а це — 80 і 70% від запланованих площ під цими культурами. 

Читайте також: «‎Запахло аміаком. Чим небезпечний «зелений коридор» для російських добрив»

Нагадаємо, що ракетні обстріли рф території України, а як наслідок посилення енергетичної кризи, може негативно вплинути на ціну соняшнику. За відсутності блекаутів, ціни навпаки можуть зрости.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus