В АГРОТРЕЙД розповіли, як блекаут та затяжні дощі вплинули на жнива

Погода та енергетична криза вплинули на строки збиральної кампанії. 

Про це повідомила пресслужба «‎АГРОТРЕЙД».‎ 

Відзначається, що цьогоріч аграрії зіткнулись з непростими умовами вирощування соняшника. 

«Велика кількість опадів затягнула вегетацію, потім з цієї ж причини неможливо було вчасно розпочати збір. Складнощі додала і енергетична криза, адже через це елеваторні можливості приймання зерна обмежені. Ще одна причина — пізній посів на територіях, які були окуповані навесні‎», — зауважили в компанії. ‎ 

Така ситуація склалась у «‎АГРОТРЕЙД» на Сумщині, після звільнення територій постачальники відмовились надавати компанії техніку, попри те, що вона була законтрактована. Відтак, акцентували в компанії, довелось відновити власні сівалки і запустити їх в роботу. 

«‎Тож, тут соняшник був дуже пізнього посіву, відповідно, він дозрівав останнім по групі», — сказав директор агропромислового департаменту групи «‎АГРОТРЕЙД» Олександр Овсяник.

У компанії повідомили, що всупереч труднощам виконали план з вирощування соняшника на 90%. Загалом цього року цією культурою було засіяно понад 10 тис. га. 

Агрохолдинг також закінчив жнива сої. І хоча вони також затягнулись через велику кількість опадів, якість зерна залишилась відмінною, а план вирощування виконаний на 120% — сою вирощували на 2,3 тис. га.

Читайте також: «‎Дослідження Agrohub про вплив попередників на врожайність основних сільгоспкультур на 200 тис. га»‎ 

Нагадаємо, низький попит на олію тисне на ціни соняшника.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus