Аграрії притримують пшеницю в очікуванні кращої ціни — аналітики

На ринку пшениці можна очікувати нетривалого підвищення цін до 235 $/т.

Про це йшлося під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

Відзначається, що рф блокує кораблі, тому Україна у грудні вивезе лише 1,5 млн т пшениці, а не 1,8 млн т, як очікувалося раніше.

Аналітики повідомляють, що покриття ринку на січень слабке, за цей місяць продано 750 тис. т. Значної пропозиції на ринку не спостерігається.

«‎Фактично цінники знаходяться у діапазоні 215-220 $/т. Тому аграрії не поспішають продавати, крупні гравці очікують на ціни на рівні 230-235 $/т, тоді вони готові вийти на ринок. Можна очікувати нетривалого підвищення цін до 230 $/т до 25 грудня, але потім через новорічний спад ділової активності ціни повернуться на позначки 210-215 $/т», — вважає аналітик Олексій Тартаковський.

Читайте також: «‎Як працювати з пайовиками, щоб вони не йшли до конкурентів. Лайфхаки від A.G.R Group»

Нагадаємо, що на українському ринку сої наразі достатня пропозиція, проте переробники закуповують сировину про запас, оскільки до кінця зими ціни можуть суттєво зрости.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus