Стало відомо, що відбувається з донецьким бізнесом Бориса Колеснікова

Майже всі компанії бізнесмена Бориса Колеснікова знаходяться в зоні бойових дій у Донецькій області. Кондитерська фабрика «Конті» — у Костянтинівці, завод ігристих вин «Артвайнері» — у Бахмуті, а тваринницький агрохолдинг «АПК-Інвест» — поблизу Покровська, пише Forbes.

Виробничі потужності «Конті» розміщені в Костянтинівці Донецької області. Підприємство до війни виробляло до 2000 т кондитерки на місяць. 

З 24 лютого Костянтинівку обстрілюють російські війська. «Поруч із фабрикою було кілька прильотів, і будівля трохи постраждала: вікна та дах вилетіли, але їх залатали», — розповіла виданню в.о. керівника відділу економіки Костянтинівської військової адміністрації Наталія Діденко. Навіть у таких умовах фабрика продовжувала працювати. 

У червні з фабрики почали вивозити частину обладнання. За словами Діденко, виробничі потужності прямували в Канів Черкаської області. Зараз у цьому місті на підприємстві «Український кондитер» «Конті» виробляє цукерки Mone та «Золота лілія». 

«АПК-Інвест» — найбільше в країні свинарське господарство з поголів’ям понад 300 тис. свиней теж постраждало від російської агресії. Його потужності розміщені в Покровському та Костянтинівському районах Донецької області. 

У населених пунктах Покровського району не було інтенсивних бойових дій, проте почалися проблеми з постачанням води. 

Нині в Донецькій області працює щонайменше три тваринницькі комплекси «АПК-Інвест», повідомив один із чиновників Мирноградської міської військової адміністрації. Крім «АПК-Інвест», свою присутність на ринку через бойові дії вимушено скоротило мʼясопереробне підприємство «Український бекон», що у Краматорському районі, та «Бердянські ковбаси» в Запорізькій області, розповідає генеральний директор консалтингової компанії Pro Consulting Олександр Соколов.

Повідомляється, що російські війська не полишають досі спроб захопити місто Бахмут на Донеччині. Саме там розташований третій актив Колеснікова — завод виробника «Артвайнері» (раніше Артемівський завод шампанських вин (АЗШВ). 

Завод у Бахмуті зупинився майже одразу після початку повномасштабної війни. Виробничі потужності та склади законсервували. Зараз пʼять видів ігристого «Артемівське» розливають на потужностях одеського підприємства «Таїрово Вайнері». 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus