Grain Alliance отримає кредит €10 млн на модернізацію елеватора у Словаччині

Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит у розмірі €10 млн компанії Grain Alliance Group для покращення та розширення експортних потужностей компанії суходолом.

Про це повідомила пресслужба ЄБРР.

Зазначається, що навесні 2022 року компанія придбала зерновий логістичний хаб у місті Черна-над-Тисою (Словаччина). Кредит ЄБРР буде використаний для фінансування розширення словацького хаба, щоб забезпечити його пропускну спроможність на рівні 400 тис. т на рік. 

«Кредитне фінансування від ЄБРР допоможе Grain Alliance Group у збільшенні місткості сховищ, модернізації та автоматизації інфраструктури, а також у закупівлі зерновозів, локомотивів та вантажівок для безпечного транспортування зерна з українських елеваторів у словацький хаб і надалі до кінцевих споживачів‎»‎, — зазначається в повідомленні.

Відзначається, що п’ятирічний кредит підтримуватиметься донорами, що фінансуються Спеціальним фондом реагування на кризові ситуації ЄБРР за допомогою часткової гарантії в рамках пакету заходів щодо забезпечення стійкості ЄБРР у відповідь на війну росії з Україною.

Він також підтримується Спеціальним фондом акціонерів (SSF) ЄБРР та Фондом співробітництва Японії та ЄБРР.

Читайте також: «‎Як працювати з пайовиками, щоб вони не йшли до конкурентів. Лайфхаки від A.G.R. Group»‎ 

Нагадаємо, Єврокомісія та ЄБРР узгодили фінансовий пакет обсягом €1 млрд для розбудови «‎коридорів солідарності»‎, створених для доставки українського експорту на європейський та світовий ринки.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus