VITAGRO готується до запуску нового елеватора

Компанія VITAGRO завершує будівництво та готується до запуску у роботу нового елеваторного комплексу на 50 тис. т одночасного зберігання.

Про це розповів гендиректор компанії Петро Лабазюк у матеріалі «Якщо в України немає сала і молока, то це вже не та Україна» на Latifundist.com.

За його словами, через початок бойових дій у країні будівництво елеватора довелося заморожувати на 3 місяці. До того ж обладнання для зерносховища мав поставити миколаївський завод «ЮгЕлеватор», а через постійні обстріли з постачанням виникли проблеми. Але проєкт таки вдалося відновити.

«Думав, що вже елеватора нам не бачити. Але з часом зібрав підрядників і попросив дати гарантії, що якщо поставлять обладнання, ми відновлюємо проект. Так і сталося. Ми не мали права опускати руки. Ну, і це була вимога часу, бо врожай не було куди дівати», — говорить Петро Лабазюк.

Уточнюється, що загальні потужності зберігання разом з новим елеватором та зі сертифікованими складами у VITAGRO складають 420 тис. т.

Читайте також: «‎Якщо в України немає сала і молока, то це вже не та Україна — Петро Лабазюк»

Нагадаємо, що через знеструмлення елеваторів аграрії не можуть зібрати кукурудзу з полів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus