Індія продовжить імпорт рафінованої пальмової олії за зниженим митом

Індія продовжила політику імпорту рафінованої пальмової олії за нижчим митом і дозволила імпорт 51 тис. т бавовни за нульовим митом у 2023 році, пише Reuters.

Повідомляється, що термін дії пільгового мита на рафіновану пальмову олію мав закінчитися 31 грудня. За повідомленням уряду, його було продовжено «‎до подальших розпоряджень».

«‎Імпорт рафінованої пальмової олії цього року підскочив через нижче мито. Навіть у найближчі місяці ми продовжимо імпортувати близько 200 000 т рафінованої пальмової олії на місяць»‎, — сказав виконавчий директор Sunvin Group Сандіп Баджоріа.

Відзначається, що Індія також збільшила квоту на безмитний імпорт наддовговолокнистої бавовни до 51 тис. т на наступний рік з 419 т на 2022 рік.

Південноазіатська країна також дозволила імпорт 150 тис. т сочевиці та 34 тис. т мигдалю за 50% застосовуваного мита відповідно до тарифної квоти (TRQ), заявив уряд.

Читайте також: «‎Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану»

Додається, що у грудні 2021 року Індія знизила базове мито на імпорт рафінованої пальмової олії та знизила загальні податки на їхній імпорт до 13,75% з 19,25% раніше.

Зниження мита зробило імпорт рафінованої пальмової олії прибутковим для індійських переробників, які традиційно вважають за краще імпортувати сиру пальмову олію.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus