Трейдери заговорили про проблеми з купівлею сої в портах

Закупівельні внутрішні ціни на сою в Україні продовжують зростати та можуть сягнути 16500 грн/т вже до кінця січня. 

Про це йшлося під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

Зазначається, що Україна має значні запаси сої, проте наразі великої пропозиції олійної на ринку не спостерігається, закупівельні ціни увійшли у висхідний тренд, який вже триває близько місяця. 

«Минулого тижня попит на українську сою з поставкою у березні був з боку Єгипту та Туреччини. Вітчизняні переробні заводи купують сою по 16200 грн/т, проте ймовірно, що до середини січня показник сягне 16500 грн/т. Варто зауважити, що великої пропозиції на ринку з боку аграріїв немає», — розповів аналітик кооперативу «ПУСК» Олексій Тартаковський.

Фахівець зауважив, що у портах ціни на сою також мають потенціал до зростання. 

«Трейдери в портах «підгорають», бо трапляються ситуації, коли судна стоять, а купити сою проблематично. Ціни становлять 450-460 $/т за не ГМО сою, показник має потенціал до зростання», — вважає аналітик.

Читайте також: «‎Суцільний соняшник 2023. Площі збільшують, а як збільшити врожай?»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus