В Україні змінено порядок ведення земельного кадастру

Кабмін ухвалив постанову про внесення змін до порядку ведення Державного земельного кадастру. Зміни стосуються впровадження механізму внесення змін у відомостях Державного земельного кадастру про угіддя земельних ділянок на угіддя самозалісненої ділянки.

Про це повідомили в пресслужбі Мінагрополітики.

Зокрема зміни стосуються:

  • впровадження механізму внесення змін у відомостях Державного земельного кадастру про угіддя земельних ділянок на угіддя самозалісненої ділянки. Так, відповідно до статті 21 Закону України «Про Державний земельний кадастр» такі відомості вносяться на підставі заяви власника земельної ділянки або за рішенням органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування, який ухвалює рішення про передачу земельних ділянок державної чи комунальної власності у власність, — щодо зміни угідь на угіддя самозалісненої ділянки;
  • інформаційної взаємодії базових реєстрів, зокрема застосування відомостей про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, з метою верифікації відомостей (даних) про особу та ідентифікації особи у інформаційно-комунікаційних системах центральних органів виконавчої влади;
  • приведення у відповідність до змін у законодавстві деяких положень зазначеного порядку в частині використання термінології щодо електронних комунікацій.

Читайте також: «‎Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus