В США планують збільшити посіви під кукурудзою

Американські фермери планують збільшити посівні площі під кукурудзою у 2023 році, зважаючи на зниження цін на добрива, необхідні для вирощування цієї культури, та сподіваючись на рекордний урожай після посух, яка наприкінці сезону знизила врожай зернових торік, пише Reuters.

«‎Аналітики S&P Global Commodity Insights прогнозують, що в 2023 році американські фермери засіють 37 млн гектарів кукурудзи, що на 2,2% більше, ніж у попередньому році, і більш скромне збільшення на 0,6% для соєвих бобів, що відображає інші попередні прогнози», — пише видання.‎ 

Американські фермери чергують соєві боби та кукурудзу, намагаючись зберегти здоров'я ґрунту. Після того, як у 2022 році, коли ціни на добрива різко зросли, вони віддали перевагу сої, багато хто має намір відвести більшу частину полів під кукурудзу.

Водночас кукурудзяним качанам може бути нелегко знайти собі прихисток після початку збору врожаю у вересні.

За даними Міністерства сільського господарства США, починаючи з врожаю 2022 року, експортери зарезервували продаж лише 24,038 млн т американської кукурудзи, що на 43% менше, ніж роком раніше.

У січні уряд опублікував свій останній прогноз експорту кукурудзи на весь рік: 48,9 млн т, що на 19,8% нижче початкового прогнозу експорту в травні 2022 року.

«‎На внутрішньому ринку споживання кукурудзи в США в 2022/23 МР досягло семирічного мінімуму в 304,561 млн т, що на 4% нижче, ніж роком раніше. Це значною мірою пов'язано зі зниженням попиту на корми, оскільки поголів'я м'ясної худоби в США скоротилося до найнижчого рівня з 1962 року, а спалах пташиного грипу знищив комерційні стада», — зауважили в ‎Reuters. 

Останні дані Міністерства сільського господарства США показали, що після посухи в серпні минулого року фермери були змушені відмовитися від найбільшого відсотка посівів кукурудзи за останні 10 років. Погода цієї зими не сприяла поповненню запасів ґрунтової вологи, яка знадобиться культурі в майбутньому вегетаційному періоді.

Неврожай 2022 року призвів до того, що запаси кукурудзи стали найнижчими з 2013 року, і фермери сподіваються, що ціни на неї зростуть у найближчі місяці.

Читайте також: «‎Сіятимете соняшник, а добрив дефіцит? Розказуємо, як викрутитися в 2023 році»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus