МХП створить спільне підприємство з лідером з виробництва м’яса птиці у Саудівській Аравії

Агрохолдинг «‎МХП»‎ планує створити спільне підприємство з Desert Hills for Veterinary Services Company, дочірньою компанією Tanmiah Food Company, лідером ринку Королівства Саудівська Аравія (КСА) з виробництва м’яса птиці та інших м'ясних продуктів.

Про це компанія повідомила на Лондонській фондовій біржі, пише «‎Інтерфакс-Україна».

«‎За підтримки уряду Саудівської Аравії та відповідно до цілей у сфері продовольчої безпеки «‎Бачення Саудівської Аравії 2030» у меморандумі викладаються принципи створення спільного підприємства для прискорення зусиль щодо усунення наявного виробничого дефіциту в птахівництві КСА»‎, — повідомили в МХП.

Уточнено, що фокус майбутнього підприємства буде зосереджений на розвитку та експлуатації птахівницьких підприємств, включно зі створенням нового інкубаторію в Саудівській Аравії для виведення 108 млн інкубаційних яєць на рік. Він також інвестуватиме у комбікормові підприємства для виробництва 137 тис. т кормів на рік.

За даними МХП, ініціативи здебільшого фінансуватимуться Фондом розвитку сільського господарства Саудівської Аравії. Український холдинг має намір надати широкий спектр галузевих знань за усім ланцюжком створення додаткової вартості курятини, щоб використати довгострокові можливості та проєктувати найкращі у своєму класі об'єкти, цілком адаптовані до умов місцевого ринку.

Зазначається, що створення спільного підприємства, як і раніше, потребує необхідних дозволів регулювальних органів, зокрема дозволів Головного управління з конкуренції Саудівської Аравії та інших відповідних дозволів.

За даними МХП, меморандум підписано 16 лютого 2023 року в Ер-Ріяд. Також на зустрічі були присутні представники Міністерства інвестицій та торгівлі КСА, Управління з контролю за продуктами та ліками КСА, Фонду розвитку країни та компанія Saudi Investment Recycling Company.

Читайте також: «‎Сергій Тимошенко: Я не бачу альтернатив кукурудзі. Залишити землі під паром? Це втрачені кошти»

Нагадаємо, що Tanmiah Food Company є одним з провідних на Близькому Сході постачальників свіжого та переробленого м'яса птиці, інших м'ясних продуктів, а також кормів для тварин та товарів для здоров'я. Це є публічна компанія, зареєстрована на Саудівській фондовій біржі.

Бізнес-модель Tanmiah передбачає виробництво, переробку та розповсюдження продукції, що продається в Саудівській Аравії, ОАЕ, Бахрейні, Омані, Йорданії та Кувейті.

Станом на 31 грудня 2022 року Tanmiah управляє 108 фермами, а також шістьма інкубаторіями, двома комбікормовими заводами та чотирма скотобійнями.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus