Кернел модернізує річковий термінал в Рені

Компанія «Кернел» у співфінансуванні з USAID планує закупити обладнання для терміналу на Дунаї. Він знаходиться в порту Рені і спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту. 

Про це повідомила пресслужба «Кернел».

Компанія підписала Меморандум про співробітництво з Проєктом міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка України». 

«У співпраці з USAID ми плануємо співфінансувати закупівлю обладнання для розвитку активу в порту Рені на річці Дунай, який спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту. Наша компанія вже інвестувала у баржі, каботажні судна та зручні транспортні засоби для перевезення сировини. Модернізація дозволить збільшити обсяг експорту на 600 тис. т на рік», — розповіли в компанії.

Читайте також: Grain Alliance розширить потужності свого елеватора у Словаччині

Зазначимо, що у проєкті також беруть участь «НІБУЛОН» та Grain Alliance, які розбудовуватимуть річкові термінали в Ізмаїлі (Україна) та Чірна-над-Тісоу (Словаччина). Загальна сума склала $44 млн. За прогнозами, це дозволить збільшити потужність транспортування зерна приблизно на 3,35 млн т на рік.

«Ми цінуємо підтримку партнерів, яку вони надають українському агробізнесу в ці складні часи. Завдяки міжнародній співпраці ми маємо більше можливостей розвивати річкову логістику. Для нас честь бути партнерами USAID у цьому проєкті, адже йдеться не тільки про посилення експортного потенціалу України, а й про забезпечення глобальної продовольчої безпеки», — наголосив СЕО Kernel Євген Осипов

Нагадаємо, програма USAID AGRO надає 185 млн грн на розвиток елеваторних потужностей України. Субгранти можуть отримати 10 малих та середніх підприємств (ММСП).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus