8 грудня 2021, 07:40, Україна

На території України спостерігатиметься похолодання та опади

Сьогодні, 8 грудня на території України спостерігатиметься похолодання та опади. Циклон продовжить засипати західні області снігом. У північних областях очікуються опади у вигляді дощу.

Про це повідомляє сервіс «Метео Фарм».

Згідно з прогнозом метеорологів, в південних та центральних областях — дощитиме. Найбільша кількість опадів 10-18 мм очікується в Київській, Житомирській, Чернігівській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській, Миколаївській, Вінницькій та Черкаській областях.

На Сході переважатиме суха погода без опадів. Суцільна хмарність охопить всю територію, лише в Закарпатській області сонце періодично виходитиме із-за хмар. Вітер поривчастий змінного напрямку, середня швидкість до 8 м/с.

У «Метео Фарм» акцентували, що на Заході посиляться морози, вночі температура опуститься до -1...-7°C, вдень -4...+3°C, на Півночі та у Вінницькій області нічна температура досягне відмітки -4...+4°C, денна складе -3...+5°C.

На решті території вночі температура коливатиметься в межах 0...+7°C, денна досягне відмітки +4...+9°C. На Півдні максимально температура підніметься до позначки +10...+11°C.

Нагадаємо, погодні умови останньої декади осені були цілком сприятливими для посіяної озимини. Дощі, які пройшли упродовж декади, поповнили запаси вологи після тривалого сухого періоду.