23 грудня 2021, 09:35, Україна

Аграріям стануть доступні 6 нових безаналогових ЗЗР

Український бренд «Агрохімічні технології» (АХТ) вже третій рік поспіль виводить на ринок нові прогресивні препарати, які змінюють уявлення агрономів про ефективність захисту рослин. У сезоні 2022 аграріям стануть доступні ще 6 нових продуктів, що не мають аналогів.

Про це повідомляє пресслужба бренду АХТ.

«Ми розробляли препарати з оглядом на те, які проблеми аграріям приносять найбільші збитки, які проблеми для них зараз вирішувати занадто складно та дорого — і створювали нові зручні і вигідні рішення. Але саме ці препарати виявились гарною відповіддю і на інші, несподівані проблеми нового сезону — дефіцит ґрунтових гербіцидів, підвищені ціни на азотні добрива, та інші», — коментує керівник відділу маркетингу АХТ Євгенія Вітер.

Так, серед новинок бренду АХТ в сезоні 2022:

  • Кватрофорс — чотирьохкомпонентний фунгіцидний протруйник для зернових та сої з розширеним спектром дії та рістстимулюючою дією. Протруйник захищає надземну частину сходів від повного спектру ранніх листкових хвороб, а також локалізуються в насінні та коренях, забезпечуючи захист від всіх видів гнилей. Безпечний на сої: не впливає на розвиток бульбочкових бактерій та мікоризних грибів.
  • Мілафорт Екстра — післясходовий гербіцид на кукурудзу широкого спектра дії із широким вікном застосування (2-10 листків). 3 головні переваги препарату: контролює ваточник сирійський та інші найпроблемніші бур’яни, має ґрунтову дію, не потребує додавання сурфактантів.
  • Тіаклотрин-М — інсектицид контактної, кишкової і системної дії зі швидким стоп-ефектом і тривалим періодом захисної дії (25-30 днів).

«Тіаклотрин-М було розроблено у концепції антирезистентної програми. Чергування діючих речовин протягом сезону значно зменшує ризик виникнення стійкості шкідників до окремих діючих речовин. Це дозволить уникнути вимушеного використання надто дорогих інсектицидів у майбутньому, і продовжувати ефективно контролювати широкий спектр шкідників за помірний бюджет», —  коментує керівник технічного маркетнгу АХТ, Сергій Богомаз.

Також представники бренду АХТ повідомляють про появу нового напрямку «Регулятори росту» одразу з двома продуктами:

  • Тардер — регулятор росту для соняшнику і зернових;
  • Трінекс — регулятор росту для зернових.

«Ми не забуваємо і про прихильників монопродуктів і щороку випускаємо оновлені монопрепарати зі підвищеними концентраціями діючих речовин. У лінійці оптимізованих препаратів вже є концентрований десикант Регістан Ультра, фунгіцид для колосу Полігард Максі. У цьому році ми випускаємо новий фунгіцид Флутривіт Максі з підвищеною концентрацією флутриафолу», — акцентував Сергій Богомаз.

  • Флутривіт Максі — системний фунгіцид профілактичної та лікувальної дії, який працює за низьких температур повітря (від +6°С).

Також представники бренду повідомляють, що в продажі з’явились препарати, анонсовані у минулому році:

  • N-Stab — інгібітор азоту, що пролонгує дію добрив до 14 днів, запобігає втратам азоту та буде актуальним в умовах підвищених цін на азотні добрива;
  • Вітамін-Бор — добриво для позакореневого підживлення з високим вмістом бору та властивістю рН-коректора (за рахунок кислої реакції в бакових сумішах).

«Протягом останніх двох сезонів бренд АХТ випустив 18 прогресивних препаратів, 8 з яких – препарати власної розробки, що не мають аналогів в Україні. Наша головна задача – створювати такі продукти, які будуть максимально вирішувати «головні болі» фермера. Ваточник сирійський, прояви резистентності до інсектицидних д.р., лускокрилі шкідники, ґрунтові шкідники сходів — ​​це проблеми, які неможливо вирішити базовими продуктами, вони потребують специфічних рішень», — коментує Сергій Богомаз.

Нагадаємо, що протягом минулого агрохімічного тижня ціни на селітру для аграрних підприємств знизилися до рівня 21–21,4 тис. грн за т. Фермери, «очікуючи дива», скоротили закупівлю селітри.