12 січня 2022, 13:03, Україна

Кормишкін знову став мажоритарним власником акцій ПАЕК

12 січня 2021 року ексгенеральний директор групи компаній «СП «Південної Аграрно-Експортної Компанії» (ПАЕКЮрій Кормишкін придбав у власність групу компаній ПАЕК.

Про це Юрій Кормишкін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що відповідний дозвіл АМКУ на опосередковане придбання частки у статутному капіталі «СП «Південна аграрно-експортна компанія», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства було надано АМКУ 29 грудня 2021 року.

«ПАЕК — це дітище всього мого життя, в яке вкладено дуже багато ресурсів, сил та енергії. Це перспективна компанія, що стрімко розвивається на півдні України! Дякуємо партнерам, які, як і раніше, залишаються друзями компанії ПАЕК і вірять у неї! Тепер з новими силами прагнемо нових вершин і перемог!», — прокоментував Юрій Кормишкін.

Згідно з аналітичною системою YouControl, кінцевими бенефіціарами зараз є: Пітюренко Ася, Жданова Ірина та Іванова Раїса. Юрій Кормишкін знаходиться в наглядовій раді ПАЕК.

Нагадаємо, що АМКУ дозволив засновнику та голові наглядової ради агрохолдингу Ristone Holdings Вадиму Нестеренку купити окреме майно Косарського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «УКРСПИРТ».