4 травня 2022, 11:11, Україна

Уряд планує встановити держрегулювання цін на перевалку зерна — Висоцький

Оскільки ринок не справляється, зараз обговорюються дві альтернативи: або компанії все-таки почнуть адекватно реагувати та повернуться до нормальних ринкових ставок, або буде запроваджено державне регулювання цін.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі «Еспресо», пише Мінагрополітики

За його словами, створення надмірного попиту з боку охочих перевалити зерно дало можливість надавачам послуг, а це приватні компанії, суттєво збільшити вартість цих послуг. 

«З точки зору економічного чи національного патріотизму це неправильно. Оскільки ринок не справляється, зараз обговорюються дві альтернативи: або компанії все-таки почнуть адекватно реагувати і повернуться до нормальних ринкових ставок, або буде запроваджено державне регулювання цін, як це є в сфері продажу пального чи соціально важливих продуктів харчування», — зауважив Тарас Висоцький.

Він також зазначив, що через блокування українських портів мільйони тонн вітчизняної с/г продукції не можуть бути в необхідній кількості відправлені на експорт, що призвело до її суттєвого здорожчання на міжнародних ринках. 

Нагадаємо, що Болгарія надасть порт Варна як логістичний хаб для перевалки української агропродукції.