7 жовтня 2022, 15:40, Україна

Стало відомо, чому утворився затор із кораблів у Мармуровому морі

Затор у Мармуровому морі зумовлений декількома причинами, зокрема підвищеним інтересом індустрії до Ініціативи та готовністю суден до інспекції.

Про це розповіла речниця ООН з Чорноморської зернової ініціативи Ісміні Палла для Latifundist.com.

За її словами, через це інспекційним групам СКЦ, можливо, доведеться повертатися на одне й те саме судно два або навіть тричі, аби завершити інспекцію та наявний інспекційний потенціал СКЦ.

Водночас на запитання: «Чи правда, що російська сторона пропонує скоротити кількість таких інспекційних груп?‎»‎ Ісміні Палла відповіла, що ‎вона не може говорити від імені російської делегації. Але їм не було відомо про будь-які плани будь-якої делегації СКЦ щодо скорочення їхніх постійних інспекційних можливостей.

«‎СКЦ постійно обговорює на своїх пленарних засіданнях пропозиції щодо збільшення поточних інспекційних можливостей усіх делегацій та покращення стану готовності суден до інспекцій, щоб задовольнити зростаючий попит і зменшити перевантаження»‎, — відмітила речниця.  

Читайте також: «‎Нам невідомо про плани будь-якої делегації скоротити кількість інспекцій, — речник ООН з Чорноморської зернової ініціативи»

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ поширювалась інформація, що росія планувала зменшити кількість оглядів суден до 12 на день. 

Варто уточнити, що аби уникнути великого скупчення суден, необхідно здійснювати принаймні 25 оглядів на день.