9 листопада 2022, 11:45, Україна

Рух вантажівок до європейських портів прискориться — Мінінфраструктури

Відкриття автомобільного пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на українсько-румунському кордоні дозволить прискорити рух вантажівок до європейських портів.

Про це йдеться на Урядовому порталі

Зазначається, що новий міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» почне працювати вже цього тижня. 

«Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажних транспортних засобів. Наступним етапом стане дозвіл на проїзд вантажівок з нашим експортом. Це стане можливим після завершення робіт з румунського боку‎», — зауважив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Повідомляється, що пункт пропуску «Порубне – Сірет» нині — один із найбільш завантажених. Дорога до європейських портів йде саме через цей пункт пропуску і він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії. 

«Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок‎», — йдеться у повідомленні.‎ 

Відзначається, що наразі завершено капітальний ремонт понад 7 кілометрів дороги, облаштована територія МАПП та робочі місця для представників всіх служб, змонтована система освітлення та система зв’язку, встановлене обладнання необхідне для функціонування пункту пропуску.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.