14 грудня 2022, 19:00, Україна

Стало відомо, що відбувається з донецьким бізнесом Бориса Колеснікова

Майже всі компанії бізнесмена Бориса Колеснікова знаходяться в зоні бойових дій у Донецькій області. Кондитерська фабрика «Конті» — у Костянтинівці, завод ігристих вин «Артвайнері» — у Бахмуті, а тваринницький агрохолдинг «АПК-Інвест» — поблизу Покровська, пише Forbes.

Виробничі потужності «Конті» розміщені в Костянтинівці Донецької області. Підприємство до війни виробляло до 2000 т кондитерки на місяць. 

З 24 лютого Костянтинівку обстрілюють російські війська. «Поруч із фабрикою було кілька прильотів, і будівля трохи постраждала: вікна та дах вилетіли, але їх залатали», — розповіла виданню в.о. керівника відділу економіки Костянтинівської військової адміністрації Наталія Діденко. Навіть у таких умовах фабрика продовжувала працювати. 

У червні з фабрики почали вивозити частину обладнання. За словами Діденко, виробничі потужності прямували в Канів Черкаської області. Зараз у цьому місті на підприємстві «Український кондитер» «Конті» виробляє цукерки Mone та «Золота лілія». 

«АПК-Інвест» — найбільше в країні свинарське господарство з поголів’ям понад 300 тис. свиней теж постраждало від російської агресії. Його потужності розміщені в Покровському та Костянтинівському районах Донецької області. 

У населених пунктах Покровського району не було інтенсивних бойових дій, проте почалися проблеми з постачанням води. 

Нині в Донецькій області працює щонайменше три тваринницькі комплекси «АПК-Інвест», повідомив один із чиновників Мирноградської міської військової адміністрації. Крім «АПК-Інвест», свою присутність на ринку через бойові дії вимушено скоротило мʼясопереробне підприємство «Український бекон», що у Краматорському районі, та «Бердянські ковбаси» в Запорізькій області, розповідає генеральний директор консалтингової компанії Pro Consulting Олександр Соколов.

Повідомляється, що російські війська не полишають досі спроб захопити місто Бахмут на Донеччині. Саме там розташований третій актив Колеснікова — завод виробника «Артвайнері» (раніше Артемівський завод шампанських вин (АЗШВ). 

Завод у Бахмуті зупинився майже одразу після початку повномасштабної війни. Виробничі потужності та склади законсервували. Зараз пʼять видів ігристого «Артемівське» розливають на потужностях одеського підприємства «Таїрово Вайнері». 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.