8 березня 2023, 10:31, Україна

Це важко, але я беру відповідальність за те, що ми робимо в Україні — нова СЕО Ашан Україна про російське питання

НАЗК внесло французьку компанію Auchan до списку міжнародних спонсорів війни. Однак «Ашан Україна» продовжує працювати. Материнська компанія проводить розслідування, але український офіс в цьому участі не бере.

Про це в інтерв'ю Forbes розповіла нова СЕО «Ашан Україна» Марта Труш.

«Усередині групи був шок. І материнська компанія веде власне розслідування, бо є факти, які напружують. Є і ті, що притягнуті за вуха і були одразу спростовані», — розповіла Труш про журналістське розслідування, яке виявило факти постачання продуктів російським військовим.

За її словами, український офіс не бере участь у розслідуванні материнської компанії, оскільки відмежовує себе від росії.

Марта Труш розповіла, що попри те, що материнська компанія не закриває бізнес у рф, українська команда продовжує працювати злагоджено.

«Ні звільнень, ні саботажу не було, бо ми спілкувалися зі своїми працівниками. Відкритість із першого дня — це те, що нас відрізняє від інших бізнесів, які належать Асоціації сімʼї Мюльє. Нам боляче як українцям. Позиція материнської компанії полягає у тому, що основна місія — годувати й підтримувати населення», — зазначає Труш.

Вона додала, що думати про те, що місія годувати населення так само стосується росії, нібито нормально, але це боляче.

«Це важко. Але я беру відповідальність за те, що ми робимо в Україні. Це різне», — сказала Марта Труш.

Нагадаємо, журналістське розслідування виявило, що за співучасті російської дочірньої компанії французький ритейлер Auchan постачає інструменти, цигарки та одяг російським солдатам на фронт.