1 квітня 2024, 14:04, Україна

В Україні зареєстрували два нові індустріальні парки, інвестиції мають скласти 1,5 млрд грн

До реєстру індустріальних парків внесено два нові індустріальні парки — «ДНІСТЕР» та «Галіція».

Відповідні рішення Уряд ухвалив на засіданні 29 березня 2024 року, повідомляє Мінекономіки.

«Цього року перед Урядом стоїть завдання вийти на максимальну економічну самодостатність, задля чого потрібно більш ефективно стимулювати українське виробництво. Саме концепція індустріальних парків має спонукати розвиток національних виробників, які виготовляють продукцію з високою доданою вартістю, забезпечують зростання економіки та створюють нові робочі місця. Два нові промислові майданчики мають створити понад 1200 робочих місць і залучити інвестицій більше ніж на 1,5 млрд гривень», — розповів заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Відповідно до концепції індустріального парку «ДНІСТЕР», який розташовано на території Ямпільської міської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області, на площі 17,2 га буде створено 265 робочих місць у переробній промисловості. Передбачається, що парк буде спеціалізуватись на виробництві паперу та паперових виробів, переробці рослинної продукції та інших сферах діяльності, сумісних із зазначеними.

На Полтавщині зареєстрували новий індустріальний парк

Читати також

Індустріальний парк «Галіція» буде розташований на площі 19,8 га у місті Калуш Івано-Франківської області та забезпечить створення до 1000 робочих місць. Основні виробництва цього парку також будуть спеціалізуватись у сфері переробної промисловості, але основний напрямок роботи передбачатиме виготовлення різноманітних будівельних матеріалів. Інвестори планують розпочати виробництво машин і устаткування, запровадити переробку промислових та побутових відходів, займатись науково-технічною діяльністю, а також створити підприємства, які працюватимуть з альтернативною енергетикою та над зберіганням енергії.