8 травня 2024, 20:00, Україна

Послуги сушок сьогодні дорогі, краще мати своє обладнання та готуватися заздалегідь — думка

Послуги сушок на сьогодні дорогі, краще мати своє обладнання та готуватися заздалегідь: купувати пелети, коли вони дешевші, а не в гарячий період, ставити сушки, де вони логістично доречні, будувати біля них склади, говорить голова ПП «Соснова» Юрій Павлушко.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«З поля на відстань до 8 км привіз, просушив і в цьому складі зберігаєш, щоб тобі не возить зерно по 50 км. Це дуже важливо. Можна побудувати одну сушку велику і возити за 100 км, звозити все, але це черги, це незручна логістика. А логістика у період жнив теж дорога, всі роблять одну й ту саму роботу, весь транспорт зайнятий», — каже Павлушко.

Фермер додає також, що окрім дефіциту транспорту, є і дефіцит людей, а таке розташування майданчиків дає змогу обслуговувати їх у гарячі часи жнив найменшою кількістю працівників. Також сушильне обладнання від «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА» дуже економне у плані енергоспоживання, щороку конструктори компанії роблять його більш енергоефективним.

Фермерське господарство розширює потужності для сушки зерна та встановлює третій зерносушильний комплекс. Наразі в господарстві у Житомирському кластері встановлені та працюють 2 сушильних комплекси «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА» потужністю 300 т/год кожний.