16 травня 2024, 13:12, Україна

ТАС-Агро засіяв ярими понад 50 тис. га, найбільше — соняшником та кукурудзою

Агрохолдинг «ТАС Агро» завершив весняну посівну кампанію 2024 року, повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Загалом ярими культурами було засіяно понад 50 тис. га,  з яких 16 тис. га становить — соняшник, 17 тис. га —кукурудза, 16,5 тис. га — соя, 650 га — цукровий буряк. 

«Весняна посівна 2024 року відрізняється від попередніх передусім погодними умовами, адже оптимальні умови для початку посіву настали раніше планових термінів. Вже в останній декаді березня ґрунт достатньо прогрівся. Зима виявилася досить м’якою і теплою, озимина не постраждала від морозів у жодному регіоні діяльності компанії», — розповів Олег Заплетнюк, генеральний директор ТОВ «ТАС Агро». 

За його словами, протягом зими була значна кількість опадів і накопичилось достатньо вологи. На початку квітня компанія мала оптимальні умови для старту посівної кампанії, хоча через дощі на початку травня довелося скорегувати планові терміни посіву.

Наразі компанія оцінює розвиток ярих культур як добрий і очікують планової густоти сходів. За попередніми прогнозами, жнива в «ТАС Агро» стартують через місяць.  

Читайте також: Міняємо топменеджмент, техніку і модель роботи в кластерах. Latifundist провів день з гендиректором ТАС Агро Олегом Заплетнюком

Станом на 9 травня в Україні посіяно 4 млн 320,2 тис. га зернових та зернобобових культур, що складає 77,1% від прогнозу.