22 травня 2024, 09:05, Україна

Коло користувачів ДАР планують розширити — Мінагро презентувало законопроєкт

Заступник Міністра агрополітики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик презентував законопроєкт № 11063 «Про Державний аграрний реєстр», повідомила пресслужба міністерства.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Проєкт закону передбачає:

  • розширення кола користувачів ДАР для надання підтримки не лише аграріям, а й організаціям водокористувачів, суб’єктам агропромислового комплексу, підприємствам вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу;
  • врегулювання правового статусу ДАР та джерел його фінансування;
  • забезпечення можливості формування витягів з Реєстру;
  • визначення прав та обов’язків користувачів Державного аграрного реєстру;
  • обов’язкове використання даних ДАР при наданні державної підтримки або за рахунок коштів місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів у сільському господарстві чи іншої допомоги. Також надання часткових гарантій за кредитними зобов’язаннями малим і середнім агропідприємцям та страхування сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Зеленський підписав закон про бавовник

«Ухвалення закону сприятиме використанню ДАР як ефективного інструменту для надання прозорої підтримки агровиробникам.  Користувачі для отримання допомоги зможуть подати заявку в зручному автоматизованому режимі. Без будь-яких паперових документів, що значно пришвидшить і спростить всю процедуру», — зазначив Денис Башлик.

За його словами, ухвалення закону забезпечить електронну інформаційну взаємодію ДАР з іншими системами, електронно-інформаційними ресурсами, кадастрами.