30 травня 2024, 15:02, Україна

Електронне бронювання через Дію може стати доступним вже в червні

Функціонал електронного бронювання запустять на порталі «Дія». Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко на щорічній конференції Forbes «Гроші для Перемоги», пише «Інтерфакс-Україна».

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі «Дія» буде запущено функціонал електронного бронювання», — розповіла Черногоренко.

Вона повідомила, що Міноборони «зробило все, що мало б зробити з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів».

«Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через три-чотири тижні... для колег, щоб «докрутити» функціонал, і ми запустимося», — зазначила Черногоренко.

Читайте також: Більшість працівників, які йдуть на оновлення даних до ТЦК, отримують «бойову» повістку — Контінентал

  • Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.
  • «Українська зернова асоціація» (УЗА) звернулася до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати ініціативу «економічного бронювання», щоб зберегти бронювання висококваліфікованих працівників.