5 червня 2024, 13:35, Сільгосптехніка

Cygnet отримав 15 вагонів-зерновозів від USAID

Агрохолдинг «Сігнет» отримав 15 нових вагонів-зерновозів  в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України». Вони допоможуть компанії оптимізувати логістичні витрати на доставку зерна.

Про це повідомляє пресслужба Cygnet Agrocompany.

«USAID запустив грантову програму, щоб допомогти аграріям України під час війни. Вона спрямована на підтримку та збільшення експорту сільськогосподарської продукції. Ми побачили цю інформацію в публічному просторі і вирішили подаватись. Американський уряд надає ці гранти на конкурсній основі: ми подавали заявки і вже USAID обирали компанії, які зможуть найкраще використати дану допомогу. І насправді ми дуже вдячні USAID та уряду США за те, що вони всіляко нас підтримують. Всю Україну, наших військових, і за цю допомогу в підтримці бізнесу», — розповідає Ігор Шилюк, генеральний директор «Сігнет».

З новими вагонами компанія зможе працювати ефективніше.

«У нашому арсеналі власних вагонів до цього не було. Але в плані експорту ми орієнтувались на залізничний шлях — користувались послугами експедиторів в Укрзалізниці. Звісно, треба розуміти, що поява вагонів це не означає, що ми 100% нашої продукції перевеземо лише ними. Але тепер ми будемо оперативніше відвантажувати зерно, зменшимо вартість відвантаження в порти. Отож ми розраховуємо, що цей грант допоможе нам зробити логістику дешевшою і пришвидшити термін доставки зерна до портів» — каже генеральний директор.

Нагадаємо, у червні ставки на зерновози «Укрзалізниці» зросли на 500 грн — до 1600 грн/добу. Оренда піввагонів складатиме 1300 грн/добу (-100 грн).