11 червня 2024, 08:00, Добрива

Понад 3 тисячі аграріїв з прифронтових територій отримають добрива від USAID

Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть мінеральні добрива для польових робіт в 2024/25 МР для понад 3,3 тис. українських аграріїв з прифронтових та деокупованих областей. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Через Програму USAID АГРО українським аграріям передадуть загалом 6,6 тис. т добрив. Кожен погоджений учасник зможе отримати до 2 т карбаміду.

Реєстрація на отримання допомоги відбудеться у Державному аграрному реєстрі (ДАР), у розділі «Доступні програми». Назва програми: «USAID АГРО_карбамід під зернові та олійні в сезоні 2024-25 р. для постраждалих від військових дій областей».

Прийом заявок триватиме з 11 по 25 червня 2024 року або до вичерпання обсягів допомоги. 

Отримати допомогу можуть фермери, які:

  • мають в обробітку від 5 до 500 га в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях (за винятком тимчасово окупованих територій),
  • вирощують зернові або олійні культури,
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

Погоджені заявники, які обробляють від 5 до 25 га землі (власна та орендована), отримають по одній тонні добрива. Ті, хто обробляють від 25 до 500  га — по дві тонни. Очікується, що допомога буде використана для внесення під зернові та олійні культури врожаю 2025 року.

Читайте також: USAID співфінансуватиме розширення потужностей Агріко Україна 

  • У 2023 році аграрії отримали 14 тисяч тонн добрив за програмою USAID АГРО. Кожен учасник отримав до 2 т карбамід на господарство.