14 червня 2024, 11:05, Переробка

ЄБРР вперше за час війни профінансує будівництво біопаливного заводу в Україні. Кошти отримає OKKO

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит у розмірі €60 млн компанії «Лан-Ойл» (ОККО GROUP). Це перше за понад два роки фінансування від ЄБРР будівництва нового заводу з виробництва біопалива в Україні, повідомили в пресслужбі банку.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Потреба в інвестиціях в українську енергетику, яка є однією з пріоритетних сфер діяльності ЄБРР в Україні, загострилася внаслідок нещодавнього посилення російських обстрілів української енергетичної інфраструктури», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ЄБРР, новий проєкт, що підписали на Конференції з відновлення України у Берліні, сприятиме енергетичній безпеці України та декарбонізації енергетичного сектору завдяки створенню внутрішнього джерела постачання біоетанолу, використання якого забезпечує скорочення викидів парникових газів на 70% порівняно з традиційними видами палива.

Проєкт реалізується концерном «Галнафтогаз» і групою компаній «ОККО».

Читайте також: OKKO починає працювати над концепцією великого біодизельного заводу

  • Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії GNG Retail Limited, якій належить холдинг OKKO Group на купівлю частки компаній «Укрполфрукт» та «Гадз-Агро».
  • ОККО GROUP збудує біоетаноловий завод в Тернопільській області потужністю виробництва 85 тис. т біоетанолу на рік.