24 червня 2024, 08:00, Україна

В Україні запустили інформаційний портал про протимінну діяльність

В Україні почав роботу інформаційний портал demine.gov.ua, на якому буде зібрана вся інформація про гуманітарне розмінування, повідомили в Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Цей ресурс має стати єдиним вікном для фермерів, які планують розмінувати землі, операторів протимінної діяльності, донорів та залучених до розмінування державних органів.

«Дотепер ми не мали єдиного місця, де можна знайти інформацію, яка потрібна операторам протимінної діяльності, фермерам, постраждалим чи донорам. Сільгоспвиробникам буде простіше шукати зміни до Порядку про використання коштів на програму компенсацій. Постраждалі від вибуху зможуть дізнатися не тільки про види допомоги та хто її може надати, але й найближчим часом ми запустимо спільно із партнерами окремий портал для них», — заявив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Також буде доступна окрема аналітична панель з актуальними даними щодо кількості очищених земель, інфраструктури, кількості операторів та машин для розмінування. Англомовна версія сайту запрацює впродовж місяця.

  • Уряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування с/г земель, зокрема для фермерів, які це зробили своїм коштом.
  • Країни-учасниці Ukraine Recovery Conference збільшили свої зобовʼязання в частині підтримки гуманітарного розмінування в Україні на понад $35 млн.