27 червня 2024, 15:05, Тваринництво

Через ворожі обстріли на Донеччині загинули 1,2 млн птиці і 25 тисяч голів свиней

З початку повномасштабної війни ворожі обстріли знищили у галузі птахівництва Донецької області 1,2 млн птиці і в галузі свинарства — 25 тис. голів свиней. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган, пише Укрінформ.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Ворожі обстріли знищили значну частину поголів’я худоби та птиці, зруйнувано багато приміщень для тварин. Найперше це стосується птахівництва — втрачено 1,2 млн голів птиці. У регіоні працює лише одна з 13-ти птахофабрик, що суттєво позначилося на валовому виробництві яєць та насиченості ринку. Маємо величезні збитки і в галузі свинарства, де спеціалізовані підприємства через ворожі бойові дії втратили понад 25 тисяч тварин», — сказав Чаган.

За його словами, загалом у тваринництві Донеччини через війну вже нараховуються збитки у розмірі 1,1 млрд грн. Найбільші — у господарствах на лінії зіткнення та на окупованих територіях. Але наразі їх «поки що порахувати неможливо».

Читайте також: Посівні площі на Донеччині скоротилися на 80% з початку війни

  • Збитки, завдані російською агресією сільгосппідприємствам і землям Харківщини, за попередніми оцінками, становлять 18,1 млрд грн. Загалом в області постраждало 30% агропідприємств.
  • Зафіксовані збитки аграрного сектору Донецької області внаслідок повномасштабного вторгнення росії сягають понад 5 млрд грн.