27 червня 2024, 13:05, Україна

ФДМУ призначив керівника Фонду аграрних інвестицій

Фонд державного майна України призначив Ярослава Ярославського на посаду керівника державного підприємства «Фонд аграрних інвестицій». Це підприємство займатиметься реалізацією проєкту «Земельний банк», повідомили в ФДМУ.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Як зазначили у фонді, Ярослав Ярославський — управлінець з багаторічним досвідом, 8 років очолював ДП «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою».

Під його керівництвом підприємство стало найбільшим в Україні надавачем землевпорядних послуг, повідомили у Фонді.

З 2011 по 2016 Ярославський працював на керівних посадах в системі Держгеокадастру. Має технічну та землевпорядну освіту. Кандидат технічних наук, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки. Входить до складу робочої групи з питань реалізації проєкту «Земельний банк» від початку його впровадження.

У «Фонді аграрних інвестицій» Ярославський займатиметься реєстрацією державних сільгоспземель та організацією їх передачі в користування через аукціони.

Читайте також: Фонд держмайна презентував проєкт Земельний банк

  • У 2023 році Кабінет Міністрів передав до сфери управління Фонду державного майна 25 державних підприємств, якими раніше управляла Національна академія аграрних наук.
  • Уряд також передав 2764 земельні ділянки загальною площею понад 104 тис. га у користування ДП «Фонд аграрних інвестицій» для реалізації проєкту «Земельний банк».