9 липня 2024, 10:04, Україна

Свириденко: Кількість машин для розмінування за останні пів року збільшилась на 50 одиниць

Протягом 6 місяців поточного року Україна посилила спроможності у сфері гуманітарного розмінування, заявила Перший віце-прем'єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Минулий рік ми починали, не маючи жодної машини для розмінування. На початок 2024-го мали 30 машин. У червні вже 82 машини для розмінування. Ми і надалі збільшуватимемо їх кількість. Адже вже маємо приклади локалізації виробництва іноземних зразків, маємо вітчизняні розробки, які після сертифікації будуть запущені у серійне виробництво. Щодо іншої техніки та обладнання для розмінування, вже сьогодні оператори купують техніку українського виробництва», — зазначила Свириденко.

За її словами, з початку року кількість сертифікованих операторів протимінної діяльності зросла більш ніж в півтора раза: на сьогодні сертифіковано вже 43 оператори. Ще 52 перебувають в процесі сертифікації.

Як повідомили в Мінекономіки, з початку року сапери обстежили понад 171,7 тис. га сільськогосподарських земель, запланованих до першочергового обстеження та розмінування. Більш ніж 156,6 тис. га вже повернули аграріям в господарське використання.

Читайте також: НІБУЛОН збільшить кількість машин для розмінування GCS-200 вдвічі, на них працюватимуть сапери компанії

  • У жовтні 2023 року НІБУЛОН отримав першу з чотирьох найсучасніших механічних платформ розмінування GCS-200 від швейцарської компаніїGlobal Clearance Solutions.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.