12 липня 2024, 14:09, Ринок землі

В Україні достатньо інвесторів, які охоче купують сільгоспземлі в Миколаївській та Херсонській областях — експерт

В Україні є люди, які із задовленням інвестують сьогодні в сільгоспземлі в Миколаївській та Херсонській областях, а також північніше від Чернігова, розповів співзасновник сервісу земельних інвестицій Zeminvest, експерт аграрного бізнесу та практикуючий адвокат Олександр Чорний на Agro Invest Day 2024.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За його словами, інвестори аргументують свій вибір тим, що сподіваються на те, що з землею все буде добре і вони зможуть «відігратися».

Олександр Чорний також додав, що концентрація сільгоспземель — це дуже хороша стратегія в довгостороковій перспективі.

«Але ми повинні розуміти, що ця стратегія набагато більш затратна, ніж диверсифікувати земельні активи в різних регіонах. Тому що з 30-ти власників в одному полі, кожен наступний, а це всі люди, які живуть в сільській місцевості, не продасть вам землю як попередній, а продасть значно дорожче. І можна цю шахматку збирати 20 років і не зібрати», — сказав він.

Читайте також: Опендатабот підбив підсумки трьох років роботи ринку землі і назвав область з найдорожчими ділянками

  • У 2023 році в Україні було реалізовано 114,13 тис. га земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на які до 2021 року поширювався мораторій.
  • З 1 січня 2024 року в Україні почав роботу ринок землі для юридичних осіб, обсяг власності може становити не 100 га, а 10 тис. га. 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.