30 липня 2024, 17:07, Україна

В Україні оновили умови бронювання перевізників, ключових змін буде три

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спрощує умови для бронювання перевізників, повідомив заступник міністра Сергій Деркач.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Відтепер, щоб отримати статус критично важливого підприємству варто відповідати двом критеріям із семи. Раніше треба було три. Завдяки змінам до 76 постанови Кабміну бізнесу легше подати пакет документів. Наприклад, варто мати відповідну ліцензію та не мати податкової заборогованості, зазначив Деркач.

Також внесли зміни до наказу Міністерства №303. Наказ підписаний та буде опублікований після реєстрації в Мін'юсті. Якщо перевізник має всі підстави для визнанням критичним без потреби чекати оновленого 303 наказу, то може подаватись вже зараз.

Серед ключових змін в наказі:

  • Розширення переліку підприємств, що можуть подаватись на визнаннями критичними. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення та автостанції.
  • Можливість подаватись компаніям, що виконували перевезення не лише у 2022 році, а й тим, хто почав діяльність у 2023 та 2024 роках.
  • Скасування необхідності підтверджувати оформлення трудових відносин з працівниками за 180 днів до подачі документів.

Всі зміни до наказу №303 стануть чинними після реєстрації акту Міністерством юстиції. Практично це означає, що подавати пакети документів до Міністерства з врахуванням цих змін можна лише після того як оновлений наказ набуде чинності.

Читайте також: В Дії можна забронювати аграріїв

  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації.
  • Підприємства, установи, організації, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, відтепер можуть забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.